Gyanús-e a NAV-nak ha a cég székhelyszolgáltatót vesz igénybe?

Sokszor hallottam már ismerősöktől azt a fenntartást, hogy azért nem vesznek igénybe székhelyszolgáltatást, mert attól félnek, hogy ezzel felhívják magukra a területileg illetékes adóhatóság (NAV) figyelmét.

  • Tudjuk, hogy a hatóság irányelveiben is megjelenik a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cégekről, hogy eleve gyanús a működésük.
  • Mi történik akkor, ha egy másik ügyfél miatt ellenőrzés szakad a nyakába az összes, oda bejelentett cégnek?
  • Ott vannak az adatink, irataink, azokat is lefoglalhatják!
  • Az adóhatóság emberei tisztában vannak azzal, hogy adócsaló cégek is igénybe veszik a szolgáltatást, s azok miatt kerüljünk problémás helyzetbe?

Ilyen és hasonló aggodalmak jelennek meg a köztudatban. (tovább…)

A székhelyszolgáltatás legfőbb buktatói

(milyen trükkök, stiklik lehetnek a piacon amire érdemes figyelni)
Mint az élet minden területén, a cégalapításnak és a székhelyszolgáltatásnak is vannak buktatói. Ezek a buktatók a későbbiek során sok bosszúságot, problémát okozhatnak a megbízóknak.

Többször előfordult, hogy a székhelyszolgáltató „eltűnt”. De hogyan történhet ez? (tovább…)

4 előnye a budapesti székhelyszolgáltatásnak a vidékiekkel szemben

Miért számít a cég székhelye? Van-e jelentősége annak, hogy valaki hova helyezi cége székhelyét? Igen, van! Nézzük ezeket a szempontokat. Elsőnek az tűnik célszerűnek, hogy minél közelebb legyen a cégtulajdonos-cégvezető lakóhelyéhez, hiszen ez praktikus lenne. Azonban nem ez az elsődleges szempont egy megfontolt vezető számára. Vegyük végig a négy legfontosabb előnyét a budapesti székhelyszolgáltatásnak a vidékiekkel szemben:

(tovább…)

Milyen székhelyszolgáltatás csomagot válasszak? 3 csomag személyre szabva

Korábbi bejegyzéseinkben általánosságokkal foglalkoztunk, most azok ismeretében konkrétumokra térünk rá cikksorozatunkban. Nézzük először meg a székhelyszolgáltatások árát. Minden szolgáltatás természetes velejárója az ár, ezért a székhelyszolgáltatásét a különböző igények alapján állítottuk össze. A piaci kínálat sokszínűsége miatt különösen törekedtünk arra, hogy szolgáltatáscsomagjaink versenyképesek legyenek.

Bővebben

Miért ne lakcímen legyen bejegyezve a székhely? Fogalmak és definiciók

Miután kicsit tájékozódtunk arról, hogy mik a székhelyszolgáltatás törvényes feltételei, azután nézzük meg részletesebben az okokat, célszerűségeket! Amennyiben a vállalkozásnak nincs szüksége ügyfélforgalmi irodára (tulajdona, bérleménye nincs), akkor a leggazdaságosabb megoldásnak a saját lakcímre történő székhely létesítése tűnik. Ennek is megvan a saját előnye. Nem kell fizetni érte, nem kell kapcsolatot tartani senkivel, azonban sok szempontból mégsem ez tűnik a legmegfelelőbb megoldásnak.

(tovább…)

5+1 dolog, amit egy székhelyszolgáltatónak mindenképpen tudnia kell

Blogbejegyzésünk célja, hogy hasznos és közérthető információkat osszunk meg Önökkel a székhelyszolgáltatással, illetve annak igénybevételével kapcsolatban. Általános tapasztalat, hogy szinte kizárólag szóbeszéd alapján terjednek az információk, hogy ki(k) és milyen feltételek fennállása esetén végezhet(nek) székhelyszolgáltatást, illetve mit is kell megtenni, milyen szempontoknak kell megfelelni. (tovább…)

Menü bezárása